Морський окунь запечений з овочами в духовці

Запечений морський окунь – страва з риби, що є не тільки смачною, але і дуже красивою. Блюдо розлітається в момент. Страва розрахована на 4 порції. Спробуйте!
Інгредієнти для приготування страви:
- морський окунь – 1 шт. (500 грам);
- картопля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- болгарський перець – 1 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- свіжа зелень – 2 ст. ложки (базилік, петрушка);
- маслини – 10 шт.;
- оливкова олія – 3 ст. ложки;
- виноградний оцет – 2 ст. ложки;
- сіль, перець, приправи – за смаком (базилік, орегано, імбир).
Процес приготування страви:
1. Підготовимо всі необхідні інгредієнти. Овочі добре промиємо під проточною водою. Картоплю, цибулю, моркву почистимо від шкірки. Зелень наріжемо. Морського окуня розморозимо при кімнатній температурі. Відріжемо голову і тримаючи рибу за хвіст, очищаємо від луски. Виймаємо нутрощі окуня. Внутрішню порожнину риби гарненько промиваємо, ножем очищаємо від чорної плівки (!).
2. морського окуня натираємо сумішшю з солі, перцю і приправ. Залишаємо рибу на 30 хвилин. В цей час займемося овочами. Цибулю нарізаємо півкільцями, посипаємо сіллю і поливаємо оцтом. Потім мариновану цибулю обсмажуємо на сковороді під кришкою в оливковій олії близько 10 хвилин на невеликому вогні. Відставляємо в сторону. Картоплю, моркву і болгарський перець потрібно спекти заздалегідь, так як окунь готується дуже швидко. Помідори нарізаємо тонкими часточками.
3. Посуду для випікання змащуємо оливковою олією, викладаємо овочі і морського окуня. Посипаємо приправами.
4. Навколо морського окуня рівномірно викладаємо скибочки помідорів. Потім акуратно і рівномірно, не пропускаючи ні одного сантиметра, поливаємо блюдо оливковою олією. Лиємо в форму для випікання 100 мл. води, і відправляємо нашу страву в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 45 хвилин.
5. Блюдо готується від 45 хвилин до 1 години. В цей час рибка отримає чудову скоринку і по квартирі почне лунати приємний рибний аромат. Готову страву подаємо до столу (можна прямо у формі для випікання), прикрасивши зеленню і маслинами. Приємного апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Смажена риба в'юн

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Ловля верховодки

Приготування заливної риби

Головень (клень) запечений в духовці