Ставрида запечена в духовці

В цьому риболовному рецепті пропоную запекти ставриду в духовці. Приготоване рибне блюдо смачне і красиво виглядає.
Інгредієнти для приготування страви:
- ставрида – 2-3 шт. (можна запікати і філе і ставриду цілком чи шматочками);
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- картопля – 6-8 шт.;
- сіль – 1,5-2 чайних ложки;
- спеції для риби (суміш) – 1-2 щіпки;
- сметана – 2-3 ст. ложок;
- масло рослинне – 1 ст. ложка (олія нам необхідно тільки для змащування форми).
Процес приготування страви:
1. Ставриду почистити, відрізати голови, вимити і, за бажанням, розрізати на порційні шматки або залишити цілком.
2. Посолити, обсипати з усіх боків спеціями для риби і залишити маринуватися поки ми займемося овочами.
3. Відварити до напів-готовності картоплю, охолодити і нарізати кільцями товщиною близько 1 см.
4. Почистити цибулю, моркву. Цибулю пошинкувати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці або порізати півкільцями.
5. Змастити глибоку форму для запікання олією, викласти картоплю, посолити, поперчити.
6. Потім викладаємо шар цибулі і моркви (беремо половину від загальної кількості).
7. Поверх кладемо підготовлену рибу і засипаємо цибулею і морквою яка в нас залишилися.
8. Зверху мажемо сметаною, закриваємо форму або кришкою або фольгою і відправляємо в духовку на 30-35 хвилин.
9. Знімаємо кришку або фольгу і даємо підрум'яниться рибці ще декілька хвилин.
10. Подаємо до столу і приємного апетиту!
Пропоную почитати інші мої статті на риболовну тематику, переходьте по ссилці і приємного вам читання.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Смажена риба в'юн

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Головень (клень) запечений в духовці

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Приготування заливної риби

Ультралайтові попери за 1 цент або 38 копійок! Попери для окуня та головня! Дешевий попер на рибалку