Салат з ракових шийок
Поспішаю
поділитися з вами дуже оригінальним рецептом, який напевно вразить своїм смаком
навіть найвибагливіших гурманів. Хочете побалувати себе вишуканим блюдом?
Зробіть такий салатик з ракових шийок на своїй кухні.
Цей незвичайний
варіант страви, як приготувати салат з ракових шийок, сподобається тим, хто
любить в основних блюдах солодкуваті нотки. Цитрусові в поєднанні з
морепродуктами створюють неймовірно вдалий результат. А вишукана заправка
тільки підкреслить і доповнить страву. Дуже рекомендую звернути увагу до цього
рецепту, адже при всьому цьому його досить просто відтворити в домашніх умовах.
Інгредієнти для приготування страви:
- раки – 10 шт.;
- біле вино сухе –
100 мл.;
- апельсин – 2 шт.;
- грейпфрут – 1 шт.;
- часник – 1-2 зб.;
- вершкове масло –
2 чайні ложки;
- гірчиця в
зернах – 1 чайна ложка;
- рослинне масло –
3-4 чайних ложок;
- вершки – 4 ст.
ложки;
- цибулина – 1 шт.;
- листя салату –
1 пучок;
- сіль – за
смаком;
- перець – за
смаком.
Процес приготування страви:
1. Ось таким
апетитним набором інгредієнтів вам потрібно запастися, щоб повторити рецепт на
своїй кухні.
2. Почніть процес
з того, що поставте на вогонь велику каструлю з водою і доведіть до кипіння.
Паралельно почистіть цибулю, наріжте її дрібними кубиками.
3. Вимийте
апельсин, обсушіть і натріть цедру та вичавте з нього сік.
4. Перемішайте
цедру з цибулею.
5. У киплячу
підсолену воду опустіть раків.
6. На сковороді
розігрійте вершкове масло, викладіть туди цибулю з цедрою. Обсмажте хвилинку,
помішуючи.
7. Додайте вино,
зменшіть вогонь, залиште тушкуватися. Рідина повинна ввариться приблизно в два
рази.
8. Паралельно
можна зайнятися соусом. Почистіть і подрібніть часник. Додайте сіль, перець,
гірчицю.
9. Поступово
вливайте рослинне масло, збиваючи вінчиком, поки соус не стане однорідним.
10. На сковороду
додайте сік апельсина.
11. Раки потрібно
остудити і почистити.
12. В заправку
влийте вершки, прогрійте до появи бульбашок, але не доводячи до кипіння. І
зніміть з вогню.
13. Листя салату
вимийте, обсушіть і порвіть руками. Полийте заправкою на основі гірчиці,
перемішайте.
14. Очистіть
цитрусові від шкірки, розділіть на часточки, зніміть з них білу плівочку.
15. На тарілку
для подачі викладіть листя салату. Зверху – шматочки апельсина і грейпфрута,
ракові шийки. Полити все заправкою і можна подавати страву до столу! Це
неймовірно смачно!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий