Салат з ракових шийок

Поспішаю поділитися з вами дуже оригінальним рецептом, який напевно вразить своїм смаком навіть найвибагливіших гурманів. Хочете побалувати себе вишуканим блюдом? Зробіть такий салатик з ракових шийок на своїй кухні.
Цей незвичайний варіант страви, як приготувати салат з ракових шийок, сподобається тим, хто любить в основних блюдах солодкуваті нотки. Цитрусові в поєднанні з морепродуктами створюють неймовірно вдалий результат. А вишукана заправка тільки підкреслить і доповнить страву. Дуже рекомендую звернути увагу до цього рецепту, адже при всьому цьому його досить просто відтворити в домашніх умовах.
Інгредієнти для приготування страви:
- раки – 10 шт.;
- біле вино сухе – 100 мл.;
- апельсин – 2 шт.;
- грейпфрут – 1 шт.;
- часник – 1-2 зб.;
- вершкове масло – 2 чайні ложки;
- гірчиця в зернах – 1 чайна ложка;
- рослинне масло – 3-4 чайних ложок;
- вершки – 4 ст. ложки;
- цибулина – 1 шт.;
- листя салату – 1 пучок;
- сіль – за смаком;
- перець – за смаком.
Процес приготування страви:
1. Ось таким апетитним набором інгредієнтів вам потрібно запастися, щоб повторити рецепт на своїй кухні.
2. Почніть процес з того, що поставте на вогонь велику каструлю з водою і доведіть до кипіння. Паралельно почистіть цибулю, наріжте її дрібними кубиками.
3. Вимийте апельсин, обсушіть і натріть цедру та вичавте з нього сік.
4. Перемішайте цедру з цибулею.
5. У киплячу підсолену воду опустіть раків.
6. На сковороді розігрійте вершкове масло, викладіть туди цибулю з цедрою. Обсмажте хвилинку, помішуючи.
7. Додайте вино, зменшіть вогонь, залиште тушкуватися. Рідина повинна ввариться приблизно в два рази.
8. Паралельно можна зайнятися соусом. Почистіть і подрібніть часник. Додайте сіль, перець, гірчицю.
9. Поступово вливайте рослинне масло, збиваючи вінчиком, поки соус не стане однорідним.
10. На сковороду додайте сік апельсина.
11. Раки потрібно остудити і почистити.
12. В заправку влийте вершки, прогрійте до появи бульбашок, але не доводячи до кипіння. І зніміть з вогню.
13. Листя салату вимийте, обсушіть і порвіть руками. Полийте заправкою на основі гірчиці, перемішайте.
14. Очистіть цитрусові від шкірки, розділіть на часточки, зніміть з них білу плівочку.
15. На тарілку для подачі викладіть листя салату. Зверху – шматочки апельсина і грейпфрута, ракові шийки. Полити все заправкою і можна подавати страву до столу! Це неймовірно смачно!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Смажена риба в'юн

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Рецепт засолки ікри окуня

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Ловля верховодки

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры