Морський окунь запечений з овочами в духовці
Запечений морський
окунь – страва з риби, що є не тільки смачною, але і дуже красивою. Блюдо розлітається
в момент. Страва розрахована на 4 порції. Спробуйте!
Інгредієнти для приготування страви:
- морський окунь –
1 шт. (500 грам);
- картопля – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- болгарський
перець – 1 шт.;
- помідор – 2 шт.;
- свіжа зелень –
2 ст. ложки (базилік, петрушка);
- маслини – 10 шт.;
- оливкова олія –
3 ст. ложки;
- виноградний
оцет – 2 ст. ложки;
- сіль, перець,
приправи – за смаком (базилік, орегано, імбир).
Процес приготування страви:
1. Підготовимо
всі необхідні інгредієнти. Овочі добре промиємо під проточною водою. Картоплю,
цибулю, моркву почистимо від шкірки. Зелень наріжемо. Морського окуня
розморозимо при кімнатній температурі. Відріжемо голову і тримаючи рибу за хвіст,
очищаємо від луски. Виймаємо нутрощі окуня. Внутрішню порожнину риби гарненько
промиваємо, ножем очищаємо від чорної плівки (!).
2. морського окуня
натираємо сумішшю з солі, перцю і приправ. Залишаємо рибу на 30 хвилин. В цей
час займемося овочами. Цибулю нарізаємо півкільцями, посипаємо сіллю і поливаємо
оцтом. Потім мариновану цибулю обсмажуємо на сковороді під кришкою в оливковій
олії близько 10 хвилин на невеликому вогні. Відставляємо в сторону. Картоплю,
моркву і болгарський перець потрібно спекти заздалегідь, так як окунь готується
дуже швидко. Помідори нарізаємо тонкими часточками.
3. Посуду для
випікання змащуємо оливковою олією, викладаємо овочі і морського окуня.
Посипаємо приправами.
4. Навколо морського
окуня рівномірно викладаємо скибочки помідорів. Потім акуратно і рівномірно, не
пропускаючи ні одного сантиметра, поливаємо блюдо оливковою олією. Лиємо в форму
для випікання 100 мл. води, і відправляємо нашу страву в попередньо розігріту
до 220 градусів духовку на 45 хвилин.
5. Блюдо
готується від 45 хвилин до 1 години. В цей час рибка отримає чудову скоринку і
по квартирі почне лунати приємний рибний аромат. Готову страву подаємо до столу
(можна прямо у формі для випікання), прикрасивши зеленню і маслинами. Приємного
апетиту!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий