Шашлик зі скумбрії запеченої на решітці

Для приготування скумбрії на мангалі особливого маринування не потрібно. Найчастіше люди вважають за краще замаринувати скумбрію для шашлику по-сухому – в будь-яких спеціях, тому що використання рідких маринадів (особливо з оцтом або вином) може зруйнувати структуру риби, м'ясо скумбрії буде розпадатися.
Найчастіше готую скумбрію на грилі з лимоном і свіжою зеленню. Крім цього улюбленого варіанту раджу приготувати скумбрію з яблуком і каррі! Довго маринувати скумбрію не потрібно, достатньо 15-20 хвилин.
Найпростіше в решітці засмажити скумбрію цілком, так вона виходить особливо соковитою, але можна і шматочками. Страва розрахована на 2-х чоловік і готувати її потрібно на протязі 30 хвилин.
Інгредієнти потрібні для приготування страви:
- скумбрія – 2 шт.;
- яблуко – 0,5-1 шт.;
- каррі – 1-2 ч.л.
- лимонний сік – 1 ч.л.;
- сіль – 2 щіпки.
Процес приготування страви:
1. Скумбрію зазвичай продають замороженою, і перед приготуванням її потрібно розморозити, заздалегідь переклавши з морозилка в холодильник.
2. Яблуко наріжте на скибочки, збризніть їх лимонним соком і натріть куркумою. Цей склад і буде маринадом для риби.
3. Підготуйте скумбрію: вимийте, відріжте голову, випатрайте нутрощі і ще раз вимийте. Зовні натріть скумбрію невеликою кількістю каррі, а всередину помістіть часточки ароматних яблук. Залиште рибу для маринування на 20 хвилин.
4. Змастіть грати рослинним маслом і зафіксуйте в ній фаршировану яблуками скумбрію.
5. Смажте скумбрію над розжареним вугіллям з кожного боку максимум по 10 хвилин, часто перевертаючи. Для невеликих екземплярів може бути досить навіть по 5 хвилин. Слідкуйте, щоб риба не пересушилася.
6. Скумбрія в решітці над вугіллям повинна вийти соковитою і ароматною.
7. Подавайте запечений на решітці шашлик зі скумбрії, за бажанням можете викласти на тарілці рибу з скибочками лимона. Запечене яблуко – це не тільки маринад, а й пікантний гарнір до риби.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепт засолки ікри окуня

Ловля карася в листопаді

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

Воблеры Sprut Спрут – кто есть кто: копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків