Рагу з риби
Пропоную смачний
рецепт з риби який можна приготувати в домашніх умовах, а саме рагу з риби. Думаю,
ви ще не пробували готувати цю страву, тому в цій статті поділюся своїм
рецептом.
Інгредієнти для приготування страви:
- 500 гр. філе
білої морської риби (тріска, судак, пікша, морський окунь);
- 500 гр. броколі;
- 200 гр.
печериць;
- 1 середня
цибулина;
- 100 гр. сметани;
- 2 ст. л.
вершкового масла;
- 2 ст. л.
лимонного соку;
- середній пучок
кропу;
- сіль, мелений
чорний перець.
Процес приготування страви:
1. У броколі
відріжте стебло, наріжте кружальцями завтовшки 2 см . Головку броколі
розберіть на невеликі суцвіття. Відваріть суцвіття і шматочки стебла в киплячій
підсоленій воді 3 хв. Перекладіть шумівкою в посуд з холодною водою, через 2
хв. відкиньте на друшляк. Відвар збережіть.
2. Печериці
почистіть, розріжте кожен гриб на 4 частини, збризніть 1 ст. л. лимонного соку.
Цибулю наріжте тонкими півкільцями. Рибне філе наріжте невеликими шматочками
шириною 2-2,5 см .
Побризкайте філе лимонним соком.
3. У глибокій
сковороді розтопіть вершкове масло на середньому вогні та обсмажте гриби на
протязі 3 хв. Додайте цибулю і готуйте ще 4 хв. Влийте 100 мл. відвару з броколі
та додайте сметану. Покладіть в сковороду броколі, посоліть, поперчіть та перемішайте.
4. Акуратно
покладіть в середину сковороди шматочки риби. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою
та готуйте 7 хв. Готову страву посипте дрібно нарізаним кропом.
Якщо ви хочете
зробити страву більш дієтичною, сметану можна замінити натуральним йогуртом
хорошої якості. А до броколі можна додати заморожений зелений горошок і квасолю
та варити їх у пароварці на протязі 5 хв.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий