Ставрида запечена в духовці
В цьому
риболовному рецепті пропоную запекти ставриду в духовці. Приготоване рибне блюдо
смачне і красиво виглядає.
Інгредієнти для приготування страви:
- ставрида – 2-3 шт.
(можна запікати і філе і ставриду цілком чи шматочками);
- цибуля ріпчаста
– 2 шт.;
- морква – 2 шт.;
- картопля – 6-8 шт.;
- сіль – 1,5-2 чайних
ложки;
- спеції для риби
(суміш) – 1-2 щіпки;
- сметана – 2-3 ст.
ложок;
- масло рослинне –
1 ст. ложка (олія нам необхідно тільки для змащування форми).
Процес приготування страви:
1. Ставриду
почистити, відрізати голови, вимити і, за бажанням, розрізати на порційні
шматки або залишити цілком.
2. Посолити, обсипати
з усіх боків спеціями для риби і залишити маринуватися поки ми займемося
овочами.
3. Відварити до
напів-готовності картоплю, охолодити і нарізати кільцями товщиною близько 1 см .
4. Почистити
цибулю, моркву. Цибулю пошинкувати півкільцями, моркву натерти на крупній
тертці або порізати півкільцями.
5. Змастити
глибоку форму для запікання олією, викласти картоплю, посолити, поперчити.
6. Потім
викладаємо шар цибулі і моркви (беремо половину від загальної кількості).
7. Поверх кладемо
підготовлену рибу і засипаємо цибулею і морквою яка в нас залишилися.
8. Зверху мажемо
сметаною, закриваємо форму або кришкою або фольгою і відправляємо в духовку на
30-35 хвилин.
9. Знімаємо
кришку або фольгу і даємо підрум'яниться рибці ще декілька хвилин.
10. Подаємо до
столу і приємного апетиту!
Пропоную почитати інші мої статті на риболовну тематику, переходьте по ссилці і приємного вам читання.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий