Готуємо салаку з овочами в томатному соусі

На каналі відео на теми: рибалка, подорожі, активний відпочинок і реплєї гри World of Tanks. Буду радий новим підпищикам і вдячний за лайки та коментарі.
Салака з овочами в томатному соусі – неймовірно смачна і апетитна страва, яка внесе яскраве розмаїття в рибне меню. Ця маленька рибка коштує недорого, і приготувати вдома її нескладно.
Коли купую красиву блискучу салаку, я обов'язково готую таке блюдо. Риба виходить трохи схожа на консерви з кільки в томаті.
Салака сама по собі рибка дуже ніжна, з приємним морським запахом. Тушкована з овочами в томатному соку стає ще ніжніша, соковитіша й пахучіша, буквально тане в роті. Насичений на смак і багатий вітамінами томатний соус з овочами є прекрасним доповненням до салаки. Таке блюдо можна подавати до столу як холодну закуску. Доречно в якості гарніру використовувати відварну картоплю або рис.
салака в томатному соусі
Салака з овочами в томатному соусі відрізняється простотою приготування і запам'ятається незвичайним ексклюзивним смаком. Голландці, наприклад, готують із салаки свої національні страви і влаштовують фестиваль, присвячений цій маленькій рибці!
Щоб приготувати салаку в томаті з овочами нам потрібно:
- салака свіжоморожена 1 кг.;
- цибуля ріпчаста 4-5 шт.;
- морква 2-3 шт.;
- помідори 4 шт.;
- томатний сік 2 ст.;
- олія рослинна 0,5 ст.;
- перець духмяний горошок 5-6 шт.;
- перець червоний гострий;
- лавровий лист 3-4 шт.;
- сіль, цукор, оцет, коріандр, зерна гірчиці.
Процес приготування рибної страви:
1. Овочі очистіть та помийте. Цибулю потрібно подрібнити. Моркву натерти на корейській тертці.
2. Помідори облийте окропом, зніміть шкірку, наріжте кубиками.
3. Салаку почистіть, видаліть голову і нутрощі, промийте під проточною водою.
4. У сковорідці з товстим дном обсмажте цибулю і моркву до м'якості, додайте помідори та смажте ще 5-10 хвилин помішуючи.
5. Томатний сік посоліть, додайте цукор, трохи оцту за смаком та перемішайте.
6. На овочі викладіть рибу, залийте соком, додайте спеції і тушкуйте на дуже маленькому вогні 3 години.
7. Потім салаку з овочами в томатному соусі залиште настоюватися на добу.
8. Акуратно перекладіть готову страву в скляний посуд, залийте томатним соусом з овочами, накрийте кришкою і зберігайте в холодильнику.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish 

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Рецепт засолки ікри окуня

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Котлети з ікри коропа або сазана

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Смажена риба в'юн

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Опариш в домашніх умовах