Готуємо салаку з овочами в томатному соусі
Привіт. Підпишись на мій канал «Рибалка з Володькою»https://www.youtube.com/channel/UCtLufuR8dm-BxlTcUbdqhRg/featured
На каналі відео на теми: рибалка, подорожі, активний відпочинок і реплєї гри World of Tanks. Буду радий новим підпищикам і вдячний за лайки та коментарі.
Коли купую
красиву блискучу салаку, я обов'язково готую таке блюдо. Риба виходить трохи
схожа на консерви з кільки в томаті.
Салака сама по
собі рибка дуже ніжна, з приємним морським запахом. Тушкована з овочами в
томатному соку стає ще ніжніша, соковитіша й пахучіша, буквально тане в роті.
Насичений на смак і багатий вітамінами томатний соус з овочами є прекрасним
доповненням до салаки. Таке блюдо можна подавати до столу як холодну закуску.
Доречно в якості гарніру використовувати відварну картоплю або рис.
Салака з овочами
в томатному соусі відрізняється простотою приготування і запам'ятається
незвичайним ексклюзивним смаком. Голландці, наприклад, готують із салаки свої
національні страви і влаштовують фестиваль, присвячений цій маленькій рибці!
Щоб приготувати салаку в томаті з овочами нам
потрібно:
- салака
свіжоморожена 1 кг .;
- цибуля ріпчаста
4-5 шт.;
- морква 2-3 шт.;
- помідори 4 шт.;
- томатний сік 2
ст.;
- олія рослинна
0,5 ст.;
- перець духмяний
горошок 5-6 шт.;
- перець червоний
гострий;
- лавровий лист
3-4 шт.;
- сіль, цукор, оцет,
коріандр, зерна гірчиці.
Процес приготування рибної страви:
1. Овочі очистіть
та помийте. Цибулю потрібно подрібнити. Моркву натерти на корейській тертці.
2. Помідори
облийте окропом, зніміть шкірку, наріжте кубиками.
3. Салаку почистіть,
видаліть голову і нутрощі, промийте під проточною водою.
4. У сковорідці з
товстим дном обсмажте цибулю і моркву до м'якості, додайте помідори та смажте
ще 5-10 хвилин помішуючи.
5. Томатний сік
посоліть, додайте цукор, трохи оцту за смаком та перемішайте.
6. На овочі
викладіть рибу, залийте соком, додайте спеції і тушкуйте на дуже маленькому
вогні 3 години.
7. Потім салаку з
овочами в томатному соусі залиште настоюватися на добу.
8. Акуратно
перекладіть готову страву в скляний посуд, залийте томатним соусом з овочами, накрийте
кришкою і зберігайте в холодильнику.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий