Смажений лящ
Пропоную приготувати
смачного, рум'яного смаженого ляща!
Смажений лящ
прекрасно підійде на вечерю, риба досить велика, тому одного ляща вистачить не
на одну порцію. Щоб повечеряти більш ситно, їсти рибу рекомендується з хлібом.
Інгредієнти для приготування страви на 4 порції:
- лящ – 1,5 кг .;
- кукурудзяна
мука –150 гр.;
- соль – 5 гр.;
- рослинна масло –100
мл.
Для подачі страви на стіл:
- лимони – 10 гр.;
- зелень – 30 гр.
Спосіб приготування:
1. Ляща очищаємо від луски, розрізаємо черевце вздовж, вичищаємо нутрощі, відрізаємо плавники.
2. Тушку ретельно
миємо під проточною водою зовні і всередині, обсушуємо паперовим рушником.
3. Уздовж тушки
робимо горизонтальні надрізи, приблизно 0,5 см глибиною. Так риба краще прожариться
всередині.
4. Натираємо ляща
сіллю всередині і зовні, паніруємо в кукурудзяній муці.
5. Викладаємо рибу
в добре розігріте рослинне масло, смажимо з обох боків до рум'яної скоринки.
Подаємо ляща на
стіл в гарячому вигляді, прикрасивши часточкою лимона і свіжою зеленню.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish
Комментарии
Отправить комментарий