Дорада (морський карась) запечена в духовці з лимоном та базиліком

запечена дорада
На прилавках обласних супермаркетів риба морський карась або дорада з'явилася нещодавно. А ось в країнах Середземномор'я знають цього морського карася вже чимало століть. В Італії, Франції, Туреччині, Греції існують спеціальні ферми, де в найчистішій воді рибам створюють умови, максимально наближені до натуральних. Навіть світло включається і гаситься відповідно до часу доби і пори року.
М'ясо доради є дієтичним – воно абсолютно нежирне, але при цьому багате білком. Калорійність низька, всього 87 ккал на 100 г. Також морський карась багатий на йод, марганець, мідь, цинк, необхідні для нормального обміну речовин. А ще риба містить цілу низку мікроелементів (бор, залізо, літій, фтор, бром тощо), які допомагають роботі щитовидної залози.
Сьогодні пропоную приготувати морського окуня  запеченого в духовці з лимоном та базиліком. Приготуванн страви в нас займе 25 хвилин.
Інгредієнти потрібні для приготування страви:
- дорадо (морський карась): 1 шт.;
- лимон: 1 шт.;
- оливкова олія: 20 мл.;
- сіль, перець чорний мелений: за смаком;
- зелений базилік: 1 пучок.
Процес приготування страви:
1. Духовку розігріти до 200 градусів.
2. Рибу почистити і випатрати, добре промити і обсушити. Половину широкого листа фольги змастити невеликою кількістю оливкової олії. Покласти на цю половину рибу, посолити і поперчити її з обох сторін, натерти оливковою олією.
3. Половину лимона нарізати тонкими скибочками, з половини вичавити сік. Соком як слід скропити рибу, а скибочки разом з пучком зеленого базиліка покласти в черево. Загорнути рибу щільно в фольгу і поставити в духовку. Запікати приблизно хвилин 20-25.
Якщо під рукою є суміш сушених італійських трав, куди зазвичай входять орегано, базилік і чебрець, то нею непогано буде посипати рибу з обох сторін після того, як вона буде вже нафарширована лимоном і базиліком.
Смачного!
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Котлети з ікри коропа або сазана

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Правила риболовлі в Чехії, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Смажена риба в'юн

Правила риболовлі в Польщі, чи потрібна ліцензія для рибалок

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Рецепти варіння раків, як варити раків, скільки варити раків

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры