Ікра озерних риб є делікатесом, не менш ніж лососева. Якщо вам вдалося наловити карасів, коропів або товстолобиків з ікрою, то раджу приготувати смачну малосольну ікру. А як засолити ікру карася , коропа або товстолобика, щоб вийшов правильний продукт, поділюся власним рецептом . Інгредієнти для приготування страви: - свіжа ікра коропа , карася або товстолоба – 500 гр; - вода (2 склянки); - сіль (5 стіл.ложок з гіркою): - марля або медична маска. Процес засолювання ікри карася: 1. Ікру, отриману при чищенні риби, викласти в глибоку тарілку або миску. 2. Залити ікру ледь теплою водою, залишити на 2-3 хвилини. 3. В іншій ємності змішати сіль і гарячу воду (але не окріп, приблизно 70 градусів), для отримання сольового розчину. 4. Частинами викласти ікру у підготовлений розчин. Якщо на ній залишиться плівочка, або потраплять молоки, не страшно, адже ще належить багаторазове проціджування. 5. 2-3 хвилини ікру перемішують, не зупиняючись. Це робиться для знищення
Комментарии
Отправить комментарий