Котлети з філе щуки

Як і будь-яке популярне блюдо, котлети з щуки можуть бути приготовані з величезної кількості різних рецептів. Така різноманітність у виборі - наслідок бажання кожного кулінара бути оригінальним.
Зізнаюся чесно, я прихильник простоти в приготуванні страв. Напевно, кожен з вас був свідком того, як хтось із «досвідчених» говорив про те, яка повинна бути рибна юшка. То вона повинна на курячому бульйоні готуватися. То в неї вливати горілку треба. То палаюче поліно в ній гасити. Причому, прихильники різних версій готові з піною з рота доводити правильність саме його версії юшки. Так само і з котлетами.
Я пробував котлети, приготовані за різними рецептами. М'яко кажучи, не всі з них припали мені до смаку. Деякі більше нагадували автомобільні шини або підошви кирзових чобіт, ніж котлети. Причому, що за смаком, що за запахом. Перш, ніж перейду до рецепту, прокоментую два ключових моменти, які безпосередньо впливають на смак страви.
Момент перший. Щуче м'ясо досить сухувате. Зрозуміло, котлети теж будуть сухуватими. Щоб уникнути цього, дехто додає у котлети вершкове масло чи свинячий жир. Як варіант, додають в риб'ячий фарш перемелене свиняче сало.
Момент другий. При розбиранні риби витратьте кілька хвилин на те, щоб зняти з неї шкіру. Перемелена у фарш щуча шкіра зробить ваші котлети «гумовими».
Інгредієнти для приготування страви:
- щука – 2 кг.;
- свинина – 200-250 гр.;
- цибуля – 1 шт.;
- яйця – 1 шт.;
- м'якоть батона – 200 гр.;
- сіль, перець.
Інгредієнти розраховані на 4 порції
Час приготування: 1 год., 30 хв.
В моєму рецепті використовувалася одна двокілограмова щука, з якої після оброблення вийшло близько 1,2 кг. фаршу.
Послідовність дій приготування страви наступна:
1. Розбираємо щуку. Відрізаємо голову, хвіст. Гострим ножем робимо надріз під шкірою і акуратно знімаємо її з тушки. Вам буде потрібно якийсь час, щоб пристосуватися, але зробити це не складно. Після того, як шкіра знята, відокремлюємо м'ясо від кісток.
2. Оскільки свинячого сала у мене не знайшлося, я використовував в якості «жирної» складової котлет пару шматочків свинячого бекону. Можна пропустити щуче м'ясо через м'ясорубку окремо 2-3 рази, щоб гарантувати роздрібнення пропущених вами кісток. Я, замість м'ясорубки, користувався блендером. Загалом, перемелюємо свинину, щуче м'ясо і цибулю змішуємо разом, додаємо в отриману масу одне яйце і попередньо замочений у молоці або у воді батон. Додаємо за смаком сіль і перець і ретельно все перемішуємо.
3. Змочуючи долоні у воді щоб уникнути прилипання фаршу до них, формуємо котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Сковорода з соняшниковою олією в ній повинна до цього моменту нагріватися на середньому вогні на плиті. Смажаться котлети досить швидко. Слідкуйте за вогнем. Він повинен бути помірним, інакше котлети підгорять, не прожарившись всередині.
------------------------------
Копіювання матеріалів дозволено тільки із згоди автора із посиланням на блог  http://fishingukraine.blogspot.com - I love to fish   

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Засолюємо ікру карася, коропа та товстолоба

Котлети з ікри коропа або сазана

Смажена риба в'юн

Воблеры TsuYoki - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и ратлины

Воблеры Strike Pro – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Usami – копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Головень (клень) запечений в духовці

Воблеры Kosadaka - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Воблеры Flagman - копии, клоны, реплики на оригинальные воблеры, попперы и волкеры

Ловля верховодки